Ensomhed

pigen i glasset
Det kan være svært at tale om ensomhed. Det er blevet tabu og forbundet med skyld og skam : jeg er ikke god nok eller værd at elske.
Især mange unge og heriblandt flest piger ! føler ensomhed og føler sig udenfor fællesskabet.

Både voksne og unge oplever at gå alene med deres tanker og følelser, og det kan føles ensomt ikke at dele sine tanker og følelser med andre. Ensomhed handler ikke kun om at være alene. Man kan nemlig sagtens være alene uden at føle sig ensom.

Omvendt kan man også føle sig ensom, selvom man er omgivet af en masse mennesker. Det at være alene kan vælges til, mens ensomhed er en ufrivillig, indre tilstand, som gør ondt. Det kan være rigtig svært at tale om ensomhed. Men ensomhed kan ramme alle.

Hvorfor er man ensom?
Man kan være ensom af mange grunde. Ensomhed kan være en konsekvens af mange forskellige omstændigheder og kan opleves i forbindelse med tab, sorg og savn.

At flytte til en ny by og ikke have nogen at mødes med efter skole eller i weekenden, at miste et familiemedlem og føle sig alene med sorgen, at blive mobbet eller at miste en god ven på grund af flytning er alle sammen ting, der kan skabe ensomhed og en dyb følelse af at være alene. Når man er ensom, kan man føle sig svigtet eller udelukket fra et fællesskab, som man gerne vil tage del i.
Det kan også være, at du føler dig ensom uden at kunne pege på en konkret grund eller årsag til det.

Det er ikke ualmindeligt, at skyldfølelse følger med ensomhed. Det kan være, at du skammer dig over at være ensom, og at det er svært at tale med andre om det, og det kan forstærke trangen til at isolere sig.

På den måde kan ensomheden fastholdes og forværre følelsen af ensomhed, og du kan miste tilliden til dine omgivelser. Hvis følelsen af ensomhed bliver for massiv i din hverdag, er det vigtigt, at du gør noget ved det. Din ensomhed behøver ikke vare ved.

Samtaler og indsig kan hjælpe dig med at bryde med ensomheden

Mere end 200.000 voksne mennesker er føler sig ensomme.
Der tales om at det er en ny folkesygdom i Danmark.

Ensomhedsfølelsen er en frygtelig svær følelse. Den kan opleves som savn, manglende værdi for andre, tristhed og tomhed, og en følelse af forladthed.

Hvis du er ensom, så ved du præcis hvordan det føles

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s